Kuninkojankaari 26B 20320 Turku p. 0400 717108     

Eutanasia

Kotona tai vastaanotolla

Suoritamme lemmikin eutanasian toiveesi mukaan vastaanottokäynnillä tai kotikäyntinä. Vastaanotollamme eutanasiakäynnit pyritään aina hoitamaan rauhallisena ajankohtana. Eläinlääkärin tekemällä kotikäynnillä lemmikin lopetus tapahtuu eläimelle tutussa ympäristössä. Kotikäynti on hyvä tapa jättää hyvästit sekä eläimen että omistajan kannalta.

Eutanasiakäynnille pyritään järjestämään aika mahdollisimman nopeasti, kun eläimen kunto sitä vaatii tai päätös eläimen lopettamisesta on syntynyt. Eutanasia on eläimelle kivuton.

Teemme kotikäyntejä Turussa ja Turun seudulla (esim. Raisio, Rusko, Naantali, Lieto, Kaarina, Parainen, Masku, Vahto, Paimio).

Apua päätöksentekoon

Eutanasia on armollinen palvelus rakkaalle lemmikille silloin, kun sen elämänlaatu on heikentynyt esimerkiksi vanhuuden tai sairauden takia. Eläimet eivät voi kertoa tuntemuksistaan, eivätkä ne vastoin yleistä käsitystä valita silloin kun niiden on paha olla. Eläimet saattavat vinkaista ääneen äkillistä kovaa kipua, mutta ne eivät valita pitkittynyttä särkyä tai pahaa oloa.

Mikäli epäröit esimerkiksi ikääntyneen lemmikin kohdalla hoidon ja eutanasian välillä, voitte tulla arviokäynnille. Käynti järjestyy pääsääntöisesti saman päivän aikana asian kiireellisyys huomioon ottaen. Käynnillä tutkimme eläimen ja pyrimme saamaan käsityksen sen voinnista ja elämänlaadusta kotona. Esitämme eläinlääkäreinä oman näkemyksemme tilanteesta päätöksenteon avuksi.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne lemmikkien eutanasiaan liittyen.

Tuhkaus

Kauttamme järjestyy tuhkauspalvelu, jossa on mahdollista sekä yhteistuhkaus että yksilötuhkaus. Yksilötuhkauksesta omistaja saa lemmikin tuhkan kotiin uurnassa säilytettäväksi tai siroteltavaksi.

Turun Seudun Lemmikkituhkaamo sijaitsee lyhyen matkan päässä vastaanotolta.  Pääset halutessasi saattamaan lemmikin viimeisellä matkallaan tuhkaamoon asti.

IMG_9778