Eutanasia kotona

Lemmikin eutanasia tapahtuu toiveesi mukaan vastaanottokäynnillä tai kotikäyntinä. Vastaanotollamme eutanasiakäynnit pyritään aina hoitamaan erityisen rauhallisesti. Eläinlääkärin tekemällä kotikäynnillä lemmikin lopetus tapahtuu eläimelle tutussa ympäristössä. Kotikäynti on hyvä tapa jättää hyvästit sekä eläimen että omistajan kannalta.

Käynnille pyritään järjestämään aika mahdollisimman nopeasti, kun eläimen kunto sitä vaatii tai päätös eläimen lopettamisesta on tehty. Eutanasia on eläimelle kivuton.

Teemme kotikäyntejä Turussa ja Turun seudulla, tavallisesti 50 km säteellä (esim. Raisio, Rusko, Naantali, Lieto, Kaarina, Parainen, Masku, Vahto, Paimio, Piikkiö).

Varaa aika soittamalla p. 0400 717108, nettiajanvarauksesta tai sähköpostitse info@elainlaakarivalo.fi. Huomaathan, että nettiajanvarauksessa ei näy kaikkia aikoja.

Apua päätöksentekoon

Eutanasia on armollinen palvelus rakkaalle eläinystävälle silloin, kun sen elämänlaatu on heikentynyt esimerkiksi vanhuuden tai sairauden takia. Eläin ei voi kertoa tuntemuksistaan, eikä eläin vastoin yleistä käsitystä valita silloin kun sen on paha olla. Eläimet saattavat vinkaista ääneen äkillistä kovaa kipua, mutta ne eivät valita pitkittynyttä särkyä tai pahaa oloa.

Mikäli epäröit esimerkiksi ikääntyneen lemmikin kohdalla hoidon ja eutanasian välillä, voitte tulla arviokäynnille. Käynti järjestyy pääsääntöisesti saman päivän aikana asian kiireellisyys huomioon ottaen. Käynnillä tehdään perustutkimus ja arvioidaan eläimen vointia, ennustetta ja elämänlaatua. Esitämme eläinlääkäreinä oman näkemyksemme tilanteesta päätöksenteon avuksi.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne lemmikin eutanasiaan liittyen.

Tuhkaus

Käytössämme on tuhkauspalvelu, jossa on mahdollista sekä muistotuhkaus (yhteistuhkaus) että yksilötuhkaus. Yksilötuhkauksesta omistaja saa lemmikin tuhkan kotiin uurnassa säilytettäväksi, haudattavaksi tai siroteltavaksi.

Teemme yhteistyötä Varsinais-Suomen Lemmikkituhkauksen kanssa (Henna Anttila, Virttaa).

Kysy tuhkauspalvelusta myös kotikäyntiä varatessa.