Kuninkojankaari 26B 20320 Turku p. 0400 717108     

Valon juhla
23.6.2016
Valon juhla
23.6.2016
Näytä kaikki

Kesä – huolia ja huvituksia, osa I

Kesä! Kauan odotettu kesä! Se on vihdoin taas täällä tunnusomaisine piirteineen; on lämpöä ja valoa, uimista ja mökkeilyä, ukkosia ja kuumia säitä. Luonto on täydessä kukoistuksessa vilisten monimuotoista elämää. Koiranomistajat valmistautuvat kesään täynnä odotusta upeista ulkoilusäistä ja uintireissuista. Toisaalta muistetaan, että kesä tuo mukanaan ikäviäkin puolia koirien kiusaksi.

Eläinlääkärinä ja koiranomistajana kaikki kesän aiheuttamat huolet ovat tuttuja. On punkkeja, käärmeitä, mäkäräisiä, lämpöhalvauksia, ukkospelkoa, liiasta pulikoinnista aiheutuvia tulehduksia, ongenkoukkuja, ahmittuja grillijätteitä..

Kesästä nauttii koiran kanssa eniten, kun jaksaa olla kauaskatseinen ja huolellinen. Jaksaa nähdä vähän enemmän vaivaa, jotta välttyisi ikäviltä seurauksilta ja pääsee siten nauttimaan turvallisesti kesästä. Se tarkoittaa suunnittelua ennalta ja tilanteiden jatkuvaa aktiivista havainnointia.

Koiralla on erityistarpeita kuten lapsilla ja niiden perään on katsottava vähän väliä. Koiran erityispiirteet liittyvät aktiiviseen liikkumiseen milloin missäkin erilaisten pistiäisten ulottuvilla, ahneeseen tapaan herkutella myös kaikenlaista odottamatonta ja heikkoon kuumansietoon, mikä tekee osasta oikeita vesipetoja.

Hyvään varautumiseen kuuluu jonkinlaiset ensiaputaidot siltä varalta, että vahinko tapahtuu. Muutamia ensiapuvälineitä on hyvä olla mökillä mukana myös koiralle ja alueen päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot helposti löydettävissä.

Kesä on kuitenkin ennen kaikkea meille ja koirillemme vuoden parasta aikaa, loikoilua nurmikolla, lämpimien kesäiltojen pitkiä kävelyitä, uimisen riemua ja yhdessäoloa.

Nautinnollista kesää kaikille!

Comments are closed.