Kuninkojankaari 26B 20320 Turku p. 0400 717108     

Kesä – huolia ja huvituksia, osa II
15.7.2016
Eläinlääkärin ammatissa
28.9.2016
Kesä – huolia ja huvituksia, osa II
15.7.2016
Eläinlääkärin ammatissa
28.9.2016
Näytä kaikki

Koiranpennun remmissä

Kesä on koiranpentujen aikaa. Toinen toistaan suloisempia pennun taaperoita tulee vastaan niiden tutustuessa suureen jännittävään maailmaan ja harjoitellessa koiran elämää. Nelijalkaisen perheenjäsenen kotiutuminen on yleensä hartaasti odotettu tapahtuma, johon liittyy pääosin ihania uusia asioita. Ei ole kuitenkaan häpeä myöntää, että pennut ovat välillä myös melkoisen rasittavia viikareita.

Joka hetki ne ehtivät niin vikkelästi edellisestä puhteesta seuraavaan tihutyöhön, että uusi isäntä ja emäntä joutuvat käyttämään kaiken liikenevän ja liikenemättömän energian niiden kaitsemiseen. Vajailla unilla (yöpissatukset + maailman pirtein olento tuijottamassa kasvoja lähietäisyydeltä klo 5.30) pitäisi jaksaa opiskella pennun koulutuksesta ja hoidosta tärkeää tietoa. Ja sen jälkeen opettaa pennulle uusia taitoja johdonmukaisesti ja kärsivällisesti…

Toiset pennut ovat helpompia, mutta toiset väsymättömiä energiapakkauksia, jotka touhuavat kunnes kaatuvat uneen kesken leikin lähes suorin vartaloin – vain herätäkseen hetken päästä täynnä uutta tarmoa. Etenkin sille, joka kantaa päävastuun pennun hoidosta, voi iskeä lievä uupumus. Odotettu suloinen koiranpentu on osoittautunut koko huushollin tanssitahdin määräileväksi ryökäleeksi, joka vie ihmiseltä voimat. Ja se tyyppi on tullut jäädäkseen.

On sallittua kokea erilaisia jopa ristiriitaisia tuntemuksia uuden perheenjäsenen kotiutuessa. Yleensä rankka vaihe ei kuitenkaan kestä kovin montaa viikkoa, tai kuukautta… Pentuun tutustuessa positiiviset tuntemukset lisääntyvät kiintymyksen kasvaessa. Samalla väsymyskin alkaa helpottaa. Vähitellen pääsee siihen vaiheeseen, että pentu osaa jo muutamia asioita ja sen kanssa olemisesta nauttii täydessä pentuhuumassa. Antoisa kumppanuussuhde alkaa kehittyä ja unelma kauan odotetusta koirasta on vihdoin totta.

p.s. Ylläoleva pentukuva on VALOn valokuvakilpailun voittajan nappaama kuva. Kiitos Nina Marie Palmgrenille onnistuneesta otoksesta. Kiitos myös muille kilpailuun osallistuneille. Kaikki kuvat olivat ihastuttavia!

Comments are closed.