Suun terveys

HUOM! Emme toistaiseksi tarjoa hammashoitoja

Lemmikin suun terveyden ylläpito on ensiarvoisen tärkeää. Etenkin pienillä ja keskikokoisilla koirilla hammaskiven aiheuttama ientulehdus ja sen vakavampi muoto parodontiitti ovat hyvin yleisiä. Näkyvä hammaskivi sekä pahanhajuinen hengitys eläimellä kertovat siitä, että lemmikin suu vaatii tutkimusta ja hoitoa. Hoitamaton suu saattaa olla kivulias ja voi aiheuttaa vakavia seurauksia koko elimistön tasolla.

Suun terveys on lemmikin terveyden ja hyvinvoinnin edellytys. Eläimen kannalta on tärkeää, että siitä huolehditaan hyvissä ajoin ennen kuin ongelmia pääsee syntymään. Suun terveyden ylläpitäminen parantaa lemmikin elämänlaatua. Ennaltaehkäisevä suun hoito tuo yleensä myös rahallista säästöä. Ennaltaehkäisevään suun hoitoon kuuluu hampaiden tarkkailu säännöllisesti kotona, hampaiden harjaus sekä säännölliset hammaskivenpuhdistukset eläinlääkärissä. Lemmikin suu voidaan tutkia täysin vain nukutuksessa. Hereillä tehtävät hammashoidot voivat peittää todellisen tilanteen, eivätkä ne koskaan korvaa eläinlääkärissä tehtävää säännöllistä hammashoitoa.

Vastaanotollamme lyhyellä suun tarkastuskäynnillä arvioidaan lemmikin hammashoidon tarve. Suosittelemme varaamaan suun tarkastuskäynnin aina, jos olet epävarma lemmikkisi suun tilanteesta. Opastamme tarvittaessa, miten lemmikin hampaita katsotaan, ja näin suun tarkastaminen onnistuu säännöllisesti kotonakin. Mikäli todetaan hammashoidon tarve, ohjeistetaan omistaja varaamaan hammashoitoaika isommalta klinikalta.

Vastaanotoltamme löydät lisäksi valitsemiamme tuotteita lemmikin suun terveyden tukemiseen.

Koiran ja kissan suun terveys, arviointi eläinlääkärissä