Kuninkojankaari 26B 20320 Turku p. 0400 717108     

Kesä – huolia ja huvituksia, osa I
11.6.2016
Kesä – huolia ja huvituksia, osa II
15.7.2016
Kesä – huolia ja huvituksia, osa I
11.6.2016
Kesä – huolia ja huvituksia, osa II
15.7.2016
Näytä kaikki

Valon juhla

Juhannus on kesän tuoman ilon ja valon juhla. Päivät ovat pisimmillään ja valoa on yllin kyllin. Monen suomalaisen mieli on virkeä ja elämä hymyilee erilailla kuin marraskuisina iltoina. Juhannus pysäyttää miettimään tämän ihanan vuodenajan rajallisuutta ja muistamaan, miten tärkeää on pysähtyä nauttimaan kesästä.

Olen ottanut tavaksi koiran kanssa ulkoillessa pysähdellä istumaan kallioille katselemaan maisemia, ihailemaan kasveja ja tunnustelemaan tuoksuja. Meren ääressä jaksan aina ihailla taivaan ja veden värejä, meri-ilman tuntua iholla ja kokeilla varpailla veden viileyttä. Samalla koira nauttii ulkoilusta ja yhdessäolosta, tutkii nenä maassa paikkoja ja istuu välillä viereeni.

Vesisateen ei tarvitse kesäaikaan antaa haitata, vaan antaa sadepisaroiden kastella hiuksia ja pyyhkiä kasvoja. Kevyt sade ei vähennä koiran riemua metsälenkillä ja yritän ottaa siitä oppia ammentamalla mukavan viileästä säästä energiaa.

Valon määrää on mielenkiintoista seurata ympäri vuoden. Valo antaa hurjasti voimia keväällä ja kesällä. On ilahduttavaa seurata sen vaikutusta kehoon ja mieleen. Yritän kerätä sitä positiivista tunnetta kannattelemaan myös talven pimeyden yli. Juhannus on tärkeä juhla, joka muistuttaa valon voimasta.

Toivotan rentoa keskikesän juhlaa kaikille. Pysähtykää ja levätkää, antakaa mielen ja kehon palautua. Hengittäkää kesäistä ilmaa keuhkojen täydeltä. Nauttikaa läheisten ja eläinystävien seurasta!

Keskikesän juhlaa

Comments are closed.